Skovtur for blinde og svagtseende

Publiceret 21-08-2019

Tag med i Bidstrup Skovene 17. september.

Eftersårsbladene i Bidstrup Skovene. @Ole Malling

Nationalpark Skjoldungernes Land og naturformidler Lars Holm Hansen inviterer på skovtur i Bidstrup Skovene for blinde og svagsynede.

Fuglesang og svampesamling

Vi skal på denne tur lytte til de lokale fugle i skoven såsom stor flagspætte, ravn, halemejse, spætmejse og mange andre arter. Vi skal dufte til og føle på forskellige planter og svampe, ligesom der vil være opmærksomhed på alt andet liv i skovbunden – og det er ikke så lidt endda her i september måned!

Via gode brede stier går vi gennem både skov og mere åbne partier, hvilket gerne skulle give en bred vifte af forskellige planter, svampe og dyr. Der er således gode muligheder for at høre om og lære en lang række arters særlige kendetegn.

Vi giver os god tid og tager et lille hvil undervejs. Ved turens afslutning byder Nationalpark Skjoldungernes Land på kaffe/te/vand samt lidt sødt.

Praktisk information

Mødested: Busstopstedet ud for Avnstrup centeret, hvor også guiderne vil tage imod jer, når I ankommer. Ledsagere er også meget velkomne.

Der er mulighed for at tage offentlig transport fra Viby Sj station. Bus 215 med afgang kl. 12:29 med retning mod Hvalsø st. stopper ved Avnstrup kl. 12.49

Turen er rammesat til max 25 personer.

Turen er gratis, da den er et led i at udvikle en model for ture til blinde og svagsynede. Vi vil derfor blive glade for input og feedback efter turen.

Tilmelding til naturvejleder Sofie Clauson-Kaas
Tlf 21336209