Skattejagt med detektor

Publiceret 09-10-2019

Prøv kræfter med detektorarkæologi 15.-17. oktober kl. 11-15 ved Lejre Museum.

Gå med detektor ved Lejre. Foto: Nynne Sørgaard
Jorden gemmer på mange skatte fra fortiden. Foto: Nynne Sørgaard

I samarbejde med Lejre Museum inviterer vi børn og unge i alderen 10-17 år til at gå på opdagelse med detektorer i efterårsferien.

Sammen med lokale detektorførere skaber vi rammerne for en dag, hvor deltagerne både får mulighed for at opleve imponerende, udstillede detektorfund, bliver præsenteret for teknikken og reglerne i detektorarkæologien samt selv få lov til at gå med detektor i den fantastiske natur i Nationalpark Skjoldungernes Land.

Program

Tirsdag d. 15. oktober, onsdag d. 16. oktober og torsdag d. 17. oktober

Vi mødes på Lejre Museum, hvor vi både går på opdagelse i udstillingen 'Sagnkongernes Lejre' og selvfølgelig går tæt på pop up-udstillingen 'At gå med detektor - Suset fra fortiden'. Herefter går vi i samlet flok til marken midt i skjoldungelandet, hvor vi bevæbnet med detektor går på jagt efter historien og mærker suset fra fortiden.

Vi følges tilbage til Lejre Museum, hvor dagen slutter kl. 15 og alle nye detektorførere vil få udleveret diplom for deltagelse.

Praktisk

Medbring madpakke og drikke, som spises i det fri.

Husk tøj og fodtøj efter vejret.

Lejre Museum sørger for metaldetektor og oplæring i brugen af samme, som deltagerne deles om to og to. Ved evt. fund af formodet danefæ er det lovpligtigt at indlevere fundet.

Aldersgruppe: 10-17 år

Tilmelding nødvendigt

Find billettter: Lejre Museums billetto

 Tommy finder skatte. Foto: Nynne Sørgaard