Nationalparken og Domkirken inviterer til vintersolhverv

Publiceret 11-12-2019

Igen i år fejrer vi vintersolhvervet i Roskilde Domkirke. Kom og vær med den 21. klokken 17-18.

Årets gæstetaler er stjernekokken Claus Meyer.

På lørdag d. 21. december er det årets korteste dag. For femte år i træk går Domkirken og Nationalparken sammen om at markere årets og solens gang. Det sker ved en festlig og usædvanlig gudstjeneste. Årets gæstetaler er Claus Meyer - stjernekok, forfatter og iværksætter.

Dette års temaer er Føde og Gæstfrihed. Som tidligere kan dette forekomme som et underfundigt dobbelttema. Taler, prædiken, sange og andre indslag vender begreberne fra såvel gastronomiske, æstetiske og klimamæssige vinkler, samt naturligvis kirkelige og etiske vinkler her op mod jul.

Program

Arrangementet finder sted lørdag den 21. december klokken 17-18 i Roskilde Domkirke.

Nationalparkformand Lars Vedsmand og Biskop Peter Fischer-Møller byder velkommen og introducerer årets temaer.

Kokken Claus Meyer har, siden han selv så lyset i Frankrig, gennem hele sit voksne liv brugt maden, velsmagen og kraften i måltidet til at frisætte potentialer. Han var med til at grundlægge restauranten Noma og det Nordiske Køkken i starten af 00’erne. Gennem tre årtiet har han været den drivende kraft i Meyers og han har med Melting Pot Fonden etableret madskoler i danske fængsler, i La Paz slumkvarterer og i Brooklyn, New York.

Domprovst Anne-Sophie Olander tager udgangspunkt i Jesu fødsel. Hvordan kan den historie bringe os videre?

Biskop Peter Fischer-Møller binder i sin tale undertemaerne og de forskellige vinkler sammen, og knytter an til Roskilde Stifts ønske om at være ”gæstfri kirke”.

Salmerne passer naturligvis til temaerne og de får denne gang selskab af Anne Linnets salme Lille Messias.

Som afslutning byder Claus Meyer, Domkirken og Nationalparken på lidt smag af danske dråber, … som fra himlen.