Kom tæt på sommerfuglene i Boserup skov

Publiceret 06-06-2019

6. juli klokken 13-16

Kejserkåbe er en af de sommerfuglearter, man kan opleve i Boserup. Foto: Søren Grøntved

Kom på sommerfugle tur i Nationalparken sammen med biolog, Søren Grøntved, og naturvejleder, Liv Holm, i Boserup Skov.

I juli flyver mange af vores dagsommerfugle på steder med sol, læ og blomstrende planter. I Boserup Skov findes lysåbne pletter, hvor adskillige arter af sommerfugle kan opleves. Hvis vejret er med os, kan vi nok finde mindst 10 forskellige arter, hvoraf flere er ualmindelige i Danmark.

Vi vil gå en samlet tur til et par af de bedste steder for sommerfugle i skoven og se, hvad der flyver netop den dag. Vi vil medbringe et par ketsjere, men det vigtigste redskab til at studere sommerfugle i dag er et digitalt kamera eller en mobiltelefon med et godt kamera. På turen vi vil øve os i at snige os ind på sommerfuglene og få nogle gode billeder. Og med lidt held ser vi både kejserkåbe, hvid admiral, det hvide W foruden mere almindelige arter.

Hør også lidt om skovens historie, kulturminder og biodiversitet.

Hvornår: Lørdag den 6. juli klokken 13-16.

Mødested: Boserupgaard Naturcenter - Boserupvej 84, 4000 Roskilde.

Vi går på skovveje og gode stier med mulighed for afstikkere for de ihærdige. Turen er både børne- og ældrevenlig. Turen er gratis.

Søren er biolog og har i mange år studeret sommerfugle og vilde blomster. Liv er natur/kultur- og historieformidler fra Nationalparken med et bredt kendskab til vores kultur- og naturskatte i området.