Fang fisk som i stenalderen

Publiceret 09-05-2019

Avnsø den 19. maj klokken 10-14

Mød en fisker fra nutiden og fra stenalderen samt naturvejleder Liv Holm. Foto: Liv Holm

Nationalparken inviterer til fiske-arrangement den 19. maj klokken 10-14 ved Avnsø i Bidstrup Skovene. Her kan du møde en ægte stenalder-kvinde og en nutidig, gæv fisker med det mest moderne udstyr. Hvem af de to fanger flest fisk? Og hvilke udfordringer havde stenaldermennesket i forhold til det moderne?

Naturvejledning og fiskeri

Til arrangementet kan du også møde nationalparkens natur- og kulturvejleder Liv Holm, som vil fortælle om naturen og stenalderen i nationalparken og alle de spor, vores forfædre har efterladt i skovene og landskabet.

Naturen i nationalparken danner ramme om 15.000 års historie, der ligger lige under mulden og venter på at bliver genfortalt og husket. Fra de første primitive istidsjægere til romantikkens indtog med de smukke herregårde.

Lær om stenalderfolkets liv i Lejre-området og mærk på egen krop, hvordan stenalderfolket måtte slide for at få en fisk på krogen. Du kan også lave din egen krog, eller du kan smage lidt på en stenaldersuppe lavet a friske urter, og hvem ved? Måske en fisk!

For at deltage skal du blot møde op den 19. maj ved badebroen ved Avnsø i Bidstrupskovene – en ti minutters gåtur fra parkeringspladsen Ny Tjørnehusvej.

En del af Sol over Lejre

Arrangementet er arrangeret i et samarbejde mellem Nationalpark Skjoldungernes Land og Fishing Zealand. Samtidig er det en del af den månedlange fejring, Sol over Lejre, hvor Fishing Zealand i samarbejde med Lejre Kommune fejrer foråret, fjorden og områdets dejlige råvarer og natur.

Sol over Lejre er først og fremmest en egnsret, men har gennem de seneste år også lagt navn til en række arrangementer, der handler om fisk og fiskeri i Lejre Kommune.

Læs om de andre Sol over Lejre-arrangementer på Fishing Zealands hjemmeside.