Tag på hasselmus-ekspedition

Publiceret 09-10-2018

Den 17. oktober klokken 10-14 i Bidstrup Skovene

Hasselmusen er et lille pattedyr af syvsover-familien. Foto: Naturstyrelsen

Ekspedition Hasselmus

Hvordan lever hasselmusen, hvad spiser den og hvorfor er den så svær at finde? Det er nogle af de spørgsmål, du kan være med til at undersøge, når nationalparkens naturvejledere inviterer på Ekspedition Hasselmus i efterårsferien.

Der vil være aktiviteter for hele familien, hvor man blandt andet kan bygge redekasser til hasselmusen og hjælpe skovfogeden med at sætte dem op, tage på løb rundt i skoven, undersøge fodspor, finde vej gennem skoven som en hasselmus, lave hasselmus af naturmaterialer, bage snobrød og hygge ved bålet.

Praktisk

Arrangementet foregår den 17. oktober klokken 10-14

Du deltager ved at møde op ved bålhuset ved den store parkeringsplads ved Avnstrup, Avnstrupvej.

Arrangementet er gratis og organiseret af Nationalpark Skjoldungernes Land, Naturstyrelsen og Danmarks Naturfredningsforening, Lejre.

Hasselmusen er ingen mus

Hasselmusen er et af Danmarks mest sjældne pattedyr. Navnet snyder, for hasselmusen er faktisk slet ikke en mus, men en syvsover og endda den eneste repræsentant af syvsoverfamilien i Danmark.

Hasselmusen har en lang busket hale, sorte blanke øjne og er en dygtigt klatrer, der tilbringer størstedelen af den aktive tid i trækroner og buske.

Hasselmusen er primært aktiv om natten, hvor den spiser skud, bær, insekter og selvfølgelig hasselnødder. Den er dog kun i gang fra omkring maj til september, da den, som navnet antyder, er en rigtig ”syvsover”, som går i vinterdvale og sover fra september/oktober til hen på foråret.

Da hasselmusen i dag er på rødlisten over truede arter i Danmark og resten af verden, er vi forpligtede til at overvåge arten og beskytte den i naturen.