Tag med i skoven og bind en julekrans

Publiceret 14-11-2020

Nationalparken og Naturstyrelsen inviterer til julehygge i Bidstrup Skovene og i Boserup Skov.

I 2019 blev der også bundet julekranse i Bidstrup Skovene. Foto: Liv Holm

Fra torsdag den 19. november og frem til søndag den 27. november kan du komme med i Boserup Skov og Bidstrup Skovene, hvor Nationalpark Skjoldungernes Land og Naturstyrelsen Midtsjælland inviterer til julearrangement.

I begge skove vil en julerute vise skovgæster rundt, og undervejs på ruterne vil der være udlagt gran til at binde julekranse - på egen hånd og under forhold, der overholder alle corona-restriktioner.

Ude på juleruterne vil man kunne læse om mos, kogler, bær og andre af de fine genstande i skoven, som gør sig godt i juledekorationer – og langs ruten vil man kunne samle lidt af hvert til sin egen krans og finde inspiration til andre typer julepynt, som kan laves af naturens materialer.

To juleruter

De to juleruter er gratis, og de skal opleves på egen hånd. Det betyder, at ruterne er åbne hele døgnet – man møder bare op på et af følgende to steder:

  • Ruten i Boserup Skov begynder ved P-pladsen i syd. Den ligger ved Boserupvej 81, Roskilde.
  • Ruten i Bidstrup Skovene starter ved P-pladsen ved Storskoven, der ligger ved Skovvej 34, Hvalsø.

Juleruterne er begge mellem én og halvanden kilometer lange, sådan at både små og store ben kan være med, og små skilte vil vise vej. Skær gran, bind en krans, pynt med det, du finder - så bliver du klar til december med julepynt fra skoven.

HUSK AT MEDBRING EN GRENSAKS OG STÅLTRÅD/SNOR TIL AT BINDE DIN JULEKRANS.

Tag en hel bærepose med hjem

Skoven byder lige nu på masser af fine ting til dekorationer, som man gerne må samle og tage med hjem. Der gælder dog visse regler, fx at man kun skal samle det, der svarer til en bærepose fuld.

I de offentlige skove må man færdes til fods overalt i skovbunden. Både Boserup Skov og Bidstrup Skovene er offentlige skove under Naturstyrelsen.

På juleturene er hunde velkomne, men de skal være i snor. Husk også at tage alt dit affald med hjem igen.