Strandoprydning 19. september

Publiceret 13-01-2020

Bliv frivillig og vær med til at gøre en forskel.

Hundredevis af frivillige samler ind ved Roskilde Fjord. Foto: Sofie Clauson-Kaas

Fælles indsamlinger omkring fjorden

Den 19. september kl. 10-12 mødes vi igen og laver stor strandoprydning. I 2019 samlede i alt 535 frivillige hele 1.310 kg affald op, hvoraf 65 procent var plastik. I den enorme mængde affald langs fjorden var blandt andet 19.000 skodder, 384 dåser og 169 haglskåle. Skal du være med til at slå rekorden?

Lad os sammen tage et fælles ansvar for fjorden- og gøre en helt konkret forskel mod plastforurening i og omkring Roskilde Fjord.

Information om de enkelte lokaliteter for affaldsindsamlingen d. 19. september kl. 10-12 kan findes på nationalparkens Facebook.

 

Interesseret i at blive frivillig tovholder?

En frivillig tovholder er en, der har ansvaret for en strækning. Det indebærer først og fremmest at møde op på de to dage, hvor der er affaldsindsamlinger, og sørge for, at alle frivillige på strækningen får udleveret udstyr til indsamling.

Alle, der har interesse i at blive tovholdere, kan kontakte nationalparkens naturvejleder Sofie Clauson-Kaas på email: .

Praktisk

Længden af de enkelte kyststrækninger varierer, men vil i gennemsnit være 2-3 kilometer.

En frivillig tovholder ved hvert mødested har ansvaret for en strækning, og sørger for, at alle frivillige på strækningen får handsker, affaldssække og gribestænger.

Læs mere om projektet

Nationalpark Skjoldungernes Land har sammen med Roskilde Kommune, Lejre Kommune og Roskilde Oplevelseshavn fået 450.000 kroner til projektet Affaldsfri Fjord 2020.

Projektet bygger videre på nationalparkens eksisterende strandoprydninger og betyder, at projektet kan vokse sig endnu større og mere synligt næste år.

Læs om den nye bevilling til strandoprydning

 Se resultater fra sidste års indsamling