Start maritim nyttehave 13. september

Publiceret 13-01-2020

Har du en havbunde gemt i maven?

Maritime nyttehaver startes op som frivillige foreninger.

Kan vi dyrke muslinger i Roskilde Fjord?

Rundt omkring i Danmark dukker maritime nyttehaver frem langs kysterne. Maritime nyttehaver er køkkenhaver i vandet. Her dyrkes muslinger og tang, der udover at være lækre fødevarer også bidrager til øget biodiversitet og renere vand.

Haverne er drevet af frivillige foreninger, der udover at være en del af det blå friluftsliv også nyder godt af at kunne få rene, sunde råvarer til middagsbordet. Når man dyrker blåmuslinger og tang i lille skala er man desuden med til at bidrage til en bedre vandkvalitet og en øget biodiversitet.

Vil du være havbonde?

Går du rundt med en havbonde i maven? Eller vil du bare gerne høre mere om denne måde at dyrke fødevarer på? D. 13. september kl. 10-13 er startskuddet til at få maritime nyttehaver på Roskilde Fjord. Kom forbi Lyndby Strand og hør, hvordan vi kommer i gang og mød andre, der også er interesserede i at starte maritime nyttehaver ved Roskilde Fjord. Vi skal selvfølgelig også smage på muslinger og tang, der bliver tilberedt over bål.

Program

10:00 Velkomst og præsentation af program ved naturvejleder, Sofie Clauson-Kaas, fra Nationalpark Skjoldungernes Land.

10:20 Oplæg om maritime nyttehaver ved Bodil Sofie Espersen fra Havhøst. Havhøst driver et landsdækkende netværk af maritime nyttehaver og vil fortælle alt om hvordan man dyrker, hvorfor det er en god ide og hvad der skal til, for at komme i gang.

11:20 Fjordens spisekammer til frokost.  Sammen med bålkokken, Nicolai Tram, formidler Havhøst fjordens spiselige skatkammer – blandt andet ved at tilberede muslinger og tang over åben ild. Sammen sanker vi urter langs kysten og får inspiration til hvordan fjordens bæredygtige råvarer kan bruges i madlavning.

12:30 Opsamling og det videre arbejde

Mødested: Lyndby Strand, Hornsherredvej 222, 4070 Kirke Hyllinge

Tidspunkt: 13. september kl. 10-13

Pris: Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Tilmeld dig via Billetto

Covid-19 info: Arrangementet er en mindre version af Nationalparkens årlige begivenhed 'Fjordens Dag'. Arrangementet afholdes naturligvis med Sundhedsstyrelsens retningslinjer for øje, og vi holder os løbende informeret om ændringer i disse.

Bredt samarbejde

Ild & vand er en landsdækkende række af begivenheder arrangeret af Havhøst i samarbejde med Vores Natur, Velux Fonden og Spar Nord Fonden. Dagen ved Roskilde Fjord afholdes i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land. Du kan finde de øvrige arrangementer og lære mere om Havhøst her: https://www.xn--havhst-eya.dk/begivenheder/