Mørkeomvisninger i Gl. Lejre

Publiceret 22-09-2020

Grib lommelygten og besøg det mytiske landskab i de mørke timer d. 13. og 15. oktober.

Gravhøj i Gl. Lejre oplyst af månen. Foto: Ole Malling

Når mørket falder på begynder myter at vågne og sagnene om fortidens konger i Lejre træder frem i skyggerne. En dis lægger sig hen over landskabet, så guderne kan færdes uden at ses, mens kragerne svæver over højene. En helt særlig stemning breder sig og sammen skal vi på opdagelse i mørket!

Vi tager lommelygter med og besøger de gamle vikingegravpladser, dér hvor den store, mægtige konge boede og går tværs gennem det land, hvor et stort monster engang hærgede! Undervejs på den sansefyldte tur, der er sprængfuld af vilde og fantastiske historier, skal vi være klar til at vise, at vi er modige, stærke og fulde af fantasi!

Tag familien med til et anderledes efterårsarrangement, som I helt sikkert ikke glemmer lige foreløbig. Med til turen kan I tilkøbe jer en varm kakao eller en opfriskende kop kaffe i museumsbutikken.

Praktisk

  • Mødested: Lejre Museum, Orehøjvej 4b, 4320 Lejre
  • Tidspunkt: 13. oktober kl. 19-21 og 15. oktober kl. 19-21
  • Varighed: Turen er ca. 2-3 km lang og der mulighed for at bruge toilet på museet, hvor turen starter og slutter. Selve turen varer 1,5 time, og museet er åbent fra kl. 18.45-21.00.
  • Aldersgruppe: For hele familien. Anbefalet aldersgruppe: 8-12 år.
  • Tilmeldinger: Gratis arrangementer. Tilmelding nødvendig via billetto.dk
  • Beklædning: Husk praktisk fodtøj og tøj efter vejret.
  • COVID-19 forholdsregler: Myndighedernes anbefalinger bliver fulgt og arrangementet er tilpasset efter gældende retningslinjer fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Turen er arrangeret i et samarbejde mellem ROMU og Nationalpark Skjoldungernes Land.

En del af 'Nat i Naturen'

Over hele landet vil inviterer lokale foreninger, organisationer, museer, nationalparker og mange andre til at lave “Nat i Naturen”-arrangementer og aktiviteter d. 10.-18. oktober.

Læs om 'Nat i Naturen' og find mange flere arrangementer rundt i hele landet på www.voresnatur.dk