Tag på svampesafari

I oktober og november bugner naturen af svampe, og du behøver ikke være svampeekspert for at tage på svampejagt. Svampene kommer i en fantastisk variation af farver og former. Se hvor mange du kan finde – og tag en svampebog med og se, om du kan identificere dem. Svampene udgør også glimrende motiver for både fotografi og malerkunst, så tag fx kamera eller papir og pensel med i tasken.

Du kan selvfølgelig også gå på jagt efter svampe til panden. Hvis du ikke er vant til at samle svampe, er det en god idé at starte med at tage på en svampetur med en, der kender svampene. Og start med rørhattene, da vi i Danmark kun har to giftige rørhatte: Satans rørhat og djævle-rørhat. Begge er relativt sjældne, og derfor er rørhattene det sikreste valg for nybegyndere, der vil samle spisesvampe.

I videoerne her på siden fortæller nationalparkens naturvejleder Liv Holm om nogle af de spiselige svampe, som er nemme at genkende.

Tur for børn

Svampenes flotte farver og sjove former, gør svampesafari til en sjov aktivitet med børn. I behøver ikke vide noget om svampe - se hvor mange forskellige farver og former, I kan finde. Lav heksegryder med forskellige svampe og find på historier om de magiske svampe. Se om I kan finde støvbolde, prik til dem og se, hvordan millioner af små svampesporer flyver af sted i grå skyer.

For de lidt større børn kan en svampebog eller en svampe-app være sjov at have med, så I kan læse lidt om de svampe, I finder.