Tag børnene med på Natureventyr

Flere steder i nationalparken finder du skjulte Natureventyr for børn i alderen 3-8 år. Download app'en Natureventyr og tag på opdagelse.  

Ud på opdagelse

Natureventyr er skrevet unikt til udvalgte områder, og de er frit tilgængelige i appen ”Natureventyr”.

Hvert eventyr er fortalt som en skattejagt, hvor hvert kapitel er placeret langs en rute – og handlingen tager udgangspunkt i ting, som man kan se, høre og røre ved langs ruten. Undervejs bliver børnene inddraget i fortællingen gennem spørgsmål og udfordringer, de skal løse. Ved at kombinere de bedste og mest børnevenlige naturruter med leg, bevægelse, udfordringer og læring, er visionen bag Natureventyr at skabe underholdende og meningsfulde oplevelser for børn og deres voksne ude i naturen.

Sådan gør du

For at komme i gang skal man blot hente appen ”Natureventyr” ned på sin telefon, og tage ud til de lokaliteter, hvor eventyrerne begynder.

Natureventyr i Roskilde

  • Lille Thor og Midgårdsormen udspiller sig langs naturlegepladsen Midgårdsormen i Boserup Skov og tager udgangspunkt i den nordiske mytologi.
  • Mimer og Roars kilde starter ved Roskilde Havn, og ruten går langs fjorden ud mod Kællingehaven. I eventyret følger I skjoldungen Roar, som fandt den kilde, Roskilde by nu er opkaldt efter.
  • Rejsen til kæmpen Vifils Ø foregår på halvøen Bolund, hvor ruten går over engen ud til moræneknolden ved vandet. I eventyret følger I sagnkongerne Roar og Helge som børn, imens de er på flugt fra deres farbror Frode.

Natureventyr i Lejre

  • Odin og Skjoldungen udspiller sig i Gl. Lejre, hvor ruten går fra Lejre Museum, forbi Kongehallerne og Skibssætningen til Hyrdehøjen. I eventyret kan I høre historien om Skjoldungeslægten, der ifølge de gamle sagn var Danmarks første kongeslægt.
  • Yrsa i den gyldne skov foregår ved Storskoven ved Hvalsø, hvor ruten går fra P-Pladsen ved ad en lille sti til en naturlegeplads. Her omhandler eventyret Frode Fredegod – en skjoldunge, som var lidt for glad for guld.
  • Rolfs kæmper og den gyldne armring starter i fra græsplanen ved Herslev Strand, og leder jer på tur ud langs fjorden og tilbage igen. Eventyret handler om skjoldunge-kongen Rolf Krake og hans rejse til den svenske konge Adils.

Download app

Det er ganske gratis at tage ud på de seks eventyr, som er finansieret af nationalparken i samarbejde med Lejre Kommune og Roskilde Kommune.

Download dem til din telefon:

Download til IOS   Download til Android

Tekst: Nynne Sørgaard
© Foto og video: Natureventyr