Tag børnene med på Natureventyr

Flere steder i nationalparken finder du skjulte Natureventyr for børn i alderen 3-8 år. Download app'en Natureventyr og tag på opdagelse.  

Ud på opdagelse

Natureventyr er skrevet unikt til udvalgte områder, og de er frit tilgængelige i appen ”Natureventyr”. Hvert eventyr er fortalt som en skattejagt, hvor hvert kapitel er placeret langs en rute – og handlingen tager udgangspunkt i ting, som du kan se, høre og røre ved langs ruten. Undervejs bliver børnene inddraget i fortællingen gennem spørgsmål og udfordringer. 

Med Natureventyr kombineres de bedste og mest børnevenlige ruter i naturen med leg, bevægelse, udfordringer og læring. 

Sådan gør du

For at komme i gang skal du blot hente appen ”Natureventyr” og tage ud til de lokaliteter, hvor eventyrerne begynder. 

Natureventyr i Roskilde

  • Boserup Skov: Lille Thor og Midgårdsormen udspiller sig langs naturlegepladsen Midgårdsormen i Boserup Skov og tager udgangspunkt i den nordiske mytologi.

  • Roskilde Havn: Mimer og Roars kilde starter ved Roskilde Havn, og ruten går langs fjorden ud mod Kællingehaven. I eventyret følger I skjoldungen Roar, som fandt den kilde, Roskilde by nu er opkaldt efter.

  • Bolund: Rejsen til kæmpen Vifils Ø foregår på halvøen Bolund, hvor ruten går over engen ud til moræneknolden ved vandet. I eventyret følger I sagnkongerne Roar og Helge som børn, imens de er på flugt fra deres farbror Frode.

Natureventyr i Lejre

  • Gl. Lejre: Odin og Skjoldungen udspiller sig i Gl. Lejre, hvor ruten går fra Lejre Museum. Eventyret handler om Danmarks første kongeslægt.

  • Storskoven:Yrsa i den gyldne skov foregår ved Storskoven ved Hvalsø. Her omhandler eventyret Frode Fredegod – en skjoldunge, som var lidt for glad for guld.

  • Herslev Strand: Rolfs kæmper og den gyldne armring starter fra græsplænen ved Herslev Strand, og leder jer på tur ud langs fjorden i selskab med skjoldunge-kongen Rolf Krake.

  • Tadre Mølle: Møllemarie og vandet som stod helt stille er et magisk eventyr, som tager udgangspunkt i den smukke vandmølle, hvor pigen Møllemarie skal have hjælp til at opklare et mysterium.

Download app

Det er ganske gratis at tage ud på de seks eventyr, som er finansieret af nationalparken i samarbejde med Lejre Kommune og Roskilde Kommune.

Download dem til din telefon:

Download til IOS   Download til Android

Natureventyr i Frederikssund

  • Selsø Slot: Jagtens på Agathes spøgelseshest begynder ved den eventyrlige barokherregård, Selsø Slot. På den korte rute følger i præstesønnen Severin, som går på jagt efter en forsvunden hest.

  • Færgegården: Frida Færgedatter og bjergfolket udspiller sig omkring Frederikssund Museum, Færgegården. På den knap én kilometer lange rute fører eventyret jer gennem en varieret natur med urskov, stejle bakkekamme og åbne vidder.

  • Lystrup Skov: Kingos fantasifulde skovtur foregår tæt på Slangerup i Lystrup Skov og handler om den kendte digter og salmeforfatter, Thomas Kingo - som barn.  

Tekst: Nynne Sørgaard
© Foto og video: Natureventyr