Smag på foråret

Meget spiseligt begynder at titte op ad jordbunden. Gå på jagt og smag på forårets goder.

 

De små skud

Foråret er den bedste årstid til at smage på friske skud. Små, nye brændenælder titter op af jorden og ramsløg står klar i skovbunden, hvorfra de spreder deres lugt af løg.

Bøgebladene folder sig ud, lækre og lysegrønne og lige til at lægge på en mad med fx smøreost. Der er masser af spændende urter, som kan plukkes i løbet af foråret – også ude langs Roskilde Fjord, hvor du fx kan smage på arter som strandave, vilde løg, strand trehage, strandasters, bynke og strandmalurt.

ramsløg af Malene Bendix
Sheltertur af Martin Kunzendorf

En god sanketur

Gå langs vandkanten ved Boserup Skov, hvor du har strandens spisekammer på den ene side og skovens på den anden. Slå dig ned ved en af shelterpladserne i Boserup Skov og tænd et bål. Bland friskplukkede urter i din snobrødsdej og bag dem, som du plejer på en pind over bålet. Du kan også lave dem som fladbrød på en rist.

Appen Vild Mad

 

Hent appen ’Vild Mad’ og lær mere om, hvordan du kan genkende og anvende de vilde urter i din madlavning. Husk aldrig at spise vilde urter, som du ikke kender.

© Tekst: Nynne Sørgaard    © Foto: Malene Bendix og Martin Kunzendorf