Kig på sommerfugle

På en solrig dag i nationalparken kan du kigge på mange flagrende sommerfugle på enge, ved åer og i skovens lysninger. Lær arterne at kende og print male-ark her på siden.

 

Tag til blomsterrige steder

På en solrig dag kan du opleve mange forskelige sommerfugle i nationalparken. De flyver helst i sol og læ – og holder meget af blomster. Tag f.eks. til engene i Bidstrup Skovene, hvor du kan se op til 30 forskellige arter på skoveenge og ved moser.

Du kan også kigge efter dem ude ved Tadre Mølle i blomsterhaven, i haven med lægeplanter eller i urtehaven. På engen omkring Tadre Mølle og nede ved Elverdamsåen flyver de også omkring.

Hvad skal du bruge
• Sommerfugleark + en sommerfuglebog
• Gode øjne
• Blyant og tusser
• Evt. en mobiltelefon eller et kamera

%MCEPASTEBIN%

Sådan gør du

Gå ud i haven, ud på engen eller ned til åen og kig efter flagrende sommerfugle. De kan lide at flyve i sol og læ. Gå så tæt på en sommerfugl, som du kan – og læg mærke til, hvordan den ser ud.

Du kan bruge sommerfuglearket til at finde ud af, hvad det er for en sommerfugl du har set. Hvis du har en mobiltelefon, kan du prøve at tage billeder af sommerfuglene.

Se sommerfugleark i farver her

Mal en sommerfugl

Hvis du har lyst, kan du tage et sort/hvidt ark med sommerfugle og male de sommerfugle du har set med tusser. Du kan læse mere om de forskellige sommerfugles liv i en sommerfuglebog.

Ark til farvelægning kan printes her

Tekst Malene Bendix    
© Foto: Morten DD     © Tegning: Eva Wulff