Brombærsyltetøj

Pluk brombær og sylt dem i sensommeren.
.

Brombær

I september og oktober bliver brombærrene modne. Du kan finde dem i nationalparkens skove og hegn. Brombærbuske er toårige. Det første år har skuddet kun blade - det andet år får det blomster og bær. Stænglerne har torne, der stikker som bare pokker. De blanke sorte brombær bliver modne lidt efter lidt, så du kan plukke brombær hen igennem efteråret. Pluk bær, spis brombær – og lav brombærsyltetøj. Her er en opskrift.

Brombær. Foto: Malene Bendix.
Brombær bliver modne lidt ad gangen. Foto: Malene Bendix.

Hvad skal du bruge

 

1 kilo brombær
2 spsk citronsaft
650 g sukker
1 tsk flydende atamon, hvis du ikke spiser syltetøjet med det samme.

Sådan gør du

Det er let at lave brombærsyltetøj. Du kan lave det i en gryde på komfuret - eller over bål.

  • Pluk brombær
  • Rens dine bær for dårlige bær, blade og smådyr
  • Hæld bær og citronsaft i en gryde og kog dem ved svag varme i 5 minutter.
  • Sluk for blusset og rør sukker og atamon i.
  • Hæld din brombærmarmelade på skoldede glas, som evt. er skyllet med Atamon.
  • Spis med glæde – og giv som gave.
Pluk brombær i en kande. Foto: Malene Bendix.

Tekst: Malene Bendix.
© Foto: Malene Bendix.