Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Brug af nationalparkens logo

Nationalparkens bestyrelse er i gang med at udarbejde et partnerskabsprogram, hvor retningslinjerne for brug af logo vil være beskrevet. Her på siden kan du læse lidt om nationalparkens logo og historiske forankring.

Partnerskabsprogram

Nationalparkens bestyrelse er netop nu i færd med at udarbejde retningslinjerne for et partnerskabsprogram - herunder kriterier for brug af nationalparkens logo. Det forventes klart i løbet af efteråret 2017.

Formål og retningslinjer

Nationalparkfonden vil udarbejde retningslinjer for brugen af nationalparkens logo ved f.eks. salg af lokale produkter, ejendomme og annoncering af arrangementer. Retningslinjerne vil blive udarbejdet i samråd med relevante erhverv og foreninger samt med inspiration fra de andre nationalparker.

Retningslinjerne skal sikre, at brug af nationalparkens logo understøtter bekendtgørelsens formål og målsætninger for nationalparken.

Logo_farve

PARTNERSKABSPROGRAM
NATIONALPARK SKJOLDUNGERNES LAND

kildeengen4-dn-lejre

Formål og målsætninger

Nationalpark Skjoldungernes Land har til formål at støtte en udvikling til gavn for lokalsamfundet og det lokale erhvervsliv, med respekt for beskyttelsesinteresserne.

En af nationalparkens målsætninger er at udvikle turisme på et bæredygtigt grundlag og i samarbejde med lokalbefolkningen, turisterhvervet og andre relevante aktører.

Kronprinsen_indvielse2015_PoulBjerager

Design af logo

Nationalparken fik ved indvielsen i marts 2015 overrakt sit logo af H.K.H. prins Frederik.

Alle de danske nationalparker har fået designet et logo med en stilistisk fremstilling af de elementer, som karakteriserer den pågældende nationalparks natur. I Nationalpark Skjoldungernes Lands logo fremstår af fjordlandskabet med skove, natur, marker, fjord, holme og fugle.

Som eneste nationalpark rummer dette logo en mytisk figur, Skjoldungefiblen, der symboliserer denne nationalparks stærke kulturhistorie.

Kongekronen viser nationalparkens statslige forankring.

Skjolungefiblen_Credit_ROMU

Skjoldunge-fiblen

Dette sølvsmykke fra Skjoldungernes tid omkring år 600 blev fundet ved Gl. Lejre tilbage i 2004; det gav allerede dengang inspiration til nationalparkens logo.

Nationalpark Skjoldungernes Land er den eneste danske nationalpark, hvor en mytologisk figur som denne indgår i det officielle logo. Fiblen forestiller en slange eller fugl med to hoveder, som bider sig selv i halen, hvormed der dannes et uendelighedstegn. Det passer godt til en nationalparks lange perspektiv både bagud og fremad.

Smykket er et eksempel på flot kunst skabt af ånd og hånd af en af vore forfædre – en dygtig kunsthåndværker.

© Foto: Kildeengen; Danmarks Naturfredningsforening, H.K.H; Poul Bjerager, Skjoldungefiblen; ROMU