Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Tadre Mølle

Tadre Mølle er den sidste vandmølle i Elverdamsdalen. I området har siden middelalderen ligget mindst 13 vandmøller. Besøg den gamle vandmølle. 

Tadre Mølle er et centralt kultur- og naturhistorisk formidlingssted, som levendegør Elverdamsdalen og dens samspil mellem menneske og natur. Her er sat særligt fokus på områdets natur, vandmøller og landbohistorie. 

Liv i møllen

Der er ofte liv i den gamle mølle. Tadre Mølles Venner maler mel og flere foreninger bruger vandmøllen og naturen omkring den til formidling. Møllemaries hus er sat istand og cafeen er ofte åben. I laden findes en udstilling om Elverdamsdalens natur og vandmøller med særlig fokus på Tadre Mølles historie og de mennesker, som har været knyttet til møllen. Og bag møllen er der etableret kålgård og en fin lægeurtehave. 

Stier og kildekalk

Der er anlagt stier i skovkanten omkring møllesøen og rundt om engene.  Her er der, som det eneste sted i landet, åbnet et kildekalkbrud. Engene græsses af kvæg, og man er velkommen til at gå tur på engen via låger i hegnet. Tæt på Tadre Mølle findes to shelters med bålpladser - og Taderød bæk løber lige forbi.

Store bagedag på Tadre Mølle. Foto: ROMU.
Tadre Mølle. Foto: ROMU.

Fakta

Tadre Mølle
Tadre Møllevej 23
4330 Hvalsø

Telefon: 5144 4924
E-mail:
Læs mere: Tadre Mølles hjemmeside