Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Sagnlandet Lejre 

Besøg Sagnlandet Lejre, tag en audioguide med ud i landskabet og hør historier for både store og små. Sejl en tur på søen i vores udhulede træbåde, hug med økse som i gamle dage, eller gå på jagt efter fortidens skatte i det arkæologiske vandsold.

Sagnlandet Lejre er stiftet i 1964 for at skabe ny viden om fortiden. Organisationen formidler, underviser og forsker i Danmarks fortid. Samtidig er Sagnlandet Lejre et stemningsfuldt og spændende udflugtsmål for hele familien. Her findes der huse og miljøer fra stenalder, jernalder, vikingetid og helt frem til nu samt arbejdende værksteder og gamle husdyrracer. Det hele samlet på 43 hektar enestående natur med bakker, skove, søer og enge.

Sagnlandet Lejres formål er at drive et forskningscenter for udførelse af etnologiske, historiske og arkæologiske eksperimenter, gennemførelse af her tilhørende forskningsopgaver og at viderebringe resultaterne gennem videnskabelige kanaler og aktiv formidling og undervisning.

Kultur- og naturoplevelser er ryggraden i Sagnlandet Lejres koncept og aktiviteter. Et besøg på Sagnlandet Lejre er en sanseoplevelse, hvor både øjne, ører, næse, mund, hænder og fødder tilgodeses. Hvad enten man vælger en vandretur på egen hånd gennem Sagnlandet Lejres permanente rekonstruerede miljøer fra stenalder, jernalder, vikingetid og 1800-tallet, overværer en af sæsonprogrammets mange events, deltager i et undervisningstilbud eller investerer i en skræddersyet oplevelsestur for arbejdspladsen – så indgår udfordringer til både hånd og hoved som et centralt element.

Læs mere om Sagnlandet Lejre