Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Vigen Strandpark

 Strandenge og sandstrand med badebro gør Vigen til et af de bedste badester i Roskilde Fjord. Gå ad de offentlige stier fra Veddelev Havn og sæt dig på solnedgangsbænken med udsigt over vandet.

Et af de bedste badesteder

Tæt ved Veddelev landsby findes et af Roskilde bys mest benyttede friluftssteder - og Roskilde-beboernes foretrukne badestrand. I Vigen Strandpark kan alle bade og lege, og samtidig nyde den flotte udsigt over Roskilde Fjord mod byen, Domkirken, Havnen og Sct. Hans-området.

Stranden er 300 meter lang og 10-15 meter bred med både badebro ud i fjorden, brusere – og en baderampe for kørestolsbrugere. Stranden udgøres af fint sand med få småsten. Fjordbunden udgøres ligeledes af fint sand.

Nord for Veddelev havn er et fint offentligt areal med stier og solnedgangsbænk.

Vigen_RoskildeFjord_OleMalling1990
VeddelevStrand_Den-lille-fisker_HanneJokumsen

Havørne-rede og fugletur

Går du langs kysten fra strandparken til Veddelev Havn, kan du om foråret skimte havørnereden på Bognæs og iagttage havørnene svæve over fjorden. Nord for Veddelev-halvøen er der et lavvandet område - Bløden - hvor der ofte kan iagttages store flokke af fugle. Fugletårnet, syd for Bløden, kan man kun komme til via stien fra Frederiksborgvej.

Strandenge

Mod sydøst ved Vigen er der et indhegnet område. Det er strandengen Sønderø, som en flok kreaturer – ejet af et lokalt græsningslaug – græsser, så de mange forskellige strand og engplanter samt fuglelivet får mulighed for at trives her. Går du fra Veddelev Havn langs stranden mod nord kommer du til et tilgroet overdrev med blomster og gamle frugttræer.

Camping og grønt område

Bag stranden ligger Roskilde Camping med stor legeplads og toiletfaciliteter. Herimellem findes et dejligt grønt område, der giver mulighed for forskellige aktiviteter ved den familievenlige strand.

Surfing fra Veddelev Havn

I nationalparken er det blå friluftsliv særligt koncentreret omkring lystbådehavnene, hvilket også inkluderer Veddelev Havn. Her på fjordens østkyst er der ofte er gode vindforhold til surfing – og Veddelev Surfklub organiserer sporten.

Adgangsforhold

Det tager kun 15 minutter at cykle til strandparken langs fjorden fra Roskilde. Når vandstanden ikke er for høj, kan du gå i vandkanten fra Vikingeskibsmuseet til Vigen. Men der er gode parkeringsmuligheder både ved Veddelev Havn og ved indkørslen til Vigen Camping.

Legeplads2_Camping-ved-VigenStrandpark_UNO2017

Mere viden om Vigen Strandpark

VisitRoskilde har lavet informationsmateriale omkring Vigen Strandpark og en guide til sikker badning - læs den på deres hjemmeside her.

© Foto: Vigen Strandpark; Ole Malling, Lille Fisker ved Veddelev; Hanne Jokumsen, Naturlegeplads; UNO.