Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Salvadparken

  Ved Hove Å ligger Salvadparken i et smukt kupperet terræn 50 meter fra Roskilde Fjord. Her er både naturlegepladser, strandeng og en fin udsigt ud over vandet. Kom dertil til fods eller cykel af Fjordstien eller læg til med din kajak.

Gode faciliteter og mange friluftsmuligheder

Salvadparken er et stort grønt offentligt område ud til Roskilde Fjord ved udmundingen af Hove Å. Det ligger lige mellem marker, skov og fjordstrand. Fra parken er der god udsigt til Roskilde Fjords øer og holme, her i blandt Eskilsø.

Fra fjordkysten er der små pletter sandstrand, hvorfra det er muligt at bade - pas dog på de mange sten. Du kan også tage dit fiskegrej med og fiske efter ørreder ved kysten, hvor bundforholdene er afvekslende med både muslingebanker, ålegræs, sand og sten. Husk at være opmærksom på fredningsbæltet for Hove Å - ca. 500 meter. Hvis du har de små med findes der også to naturlegepladser i parken.

SalvadParken_troldænder_2016OleMalling

Hove Å

Hove Å løber i et øst-vestgående dalforløb. På østsiden af landevejen udvider åen sig til ”Salmosen”, som er flot og spændende, men ret utilgængelig. Kig eventuelt ud over området fra rastepladsen på Frederiksborgvej. De brede ådale i det bølgede landbrugsland er meget karakteristiske for naturen i Gundsømagle-området.

Botanisk værdi

I Salvadparken vokser en lang række strandplanter som blågrøn gåsefod, strand-tusindgylden og almindelig salturt, også kaldet kveller. Stænglerne er saftspændte og stærkt røde, når frugterne modnes. Et par halvsjældne arter som jordbærkløver, mat potentil og
fliget vejbred er med til at give strandoverdrevet og skrænten nord for Salvadparken stor botanisk værdi.

I den lavvandede vig ind til Salvadparken går der ofte mange vadefugle og søger føde.

Faciliteter

Salvadparken ligger lige ned til Roskilde fjord. Der er to sheltere med plads til otte personer i vejr. Ved shelterne er bålpladser og et par borde og bænke, samt et muldtoilet og en vandpost.

Adgang

Der er fri adgang til området fra Frederiksborgvej (A6) mellem Risø og Jyllinge. Fjordstien går lige forbi og der er adgang til fods, på cykel samt fra fjorden i båd eller kajak. Du kan ro på ad Hove Å hele vejen til pladsen.

Mere viden om Salvadparken

En informationstavle på stedet viser nærmere detaljer for området.

© Alle foto; Ole Malling.