Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Vandreture

En af de bedste måder at opleve Nationalpark Skjoldungernes Land er helt klart at tage de gode sko på og tage ud i naturen. Der er en del ruter som allerede er afmærkede men du er også velkommen til selv at gå på opdagelse.

Skjoldungestierne

Skjoldungestierne er en 40 km lang vandreruter der alle sammen går igennem GL. Lejre. Fra GL. Lejre går stierne henholdsvis til Hvalsø, Roskilde, Gevninge og Osted. I landskabet er stierne markeret med pæle med skilte på. Stierne er flere steder trampestier hvor det ikke er muligt at have kørestol eller barnevogn med. Dele af stierne kan i perioder være vanskelige at passerer som følge af vejr, vandstand osv.

Handicapstien

Området ved Slusehuset bruges af strandjægerne og deres skyderampe giver denne del af vigen et særligt miljø. Adgangen til dette miljø er blevet handicapvenligt.  Der er lavet en solid rampe af grus ned til vandet hvor der er en platform med et kørestolevenligt bord/bænke sæt. På parkeringspladsen er der bådet lavet plads til handicapbusser og til almindelige personbiler. 

Færdsel i skovene

Bidstrupskovene og Boserupskov byder begge på nogle vidunderlige vandreruter. Der er etableret flere ruter som man kan benytte til fods men man er også velkommen til selv at gå på opdagelse.
Se regler for færdsel i Skovene her: 

Naturstyrelsen - Færdsel i skovene

Færdsel i det åbne land

Se regler for færdsel i det åbneland på naturstyrelsens hjemmeside:

Naturstyrelsen -færdsel i det åbne land

Færdsel på stranden

Se regler for færdsel på stranden på naturstyrelsens hjemmeside:

Naturstyrelsen - færdsel på stranden

Læs mere om de forskellige vandreruter her: 

Skjoldungestierne

Sporet ved Hesselbjerggaard

Sporet på Eskilsø

Gl. Lejre

Gundsø

Aastrup og Sonnerup

 Boserup Skov

Bidstrup skovene