Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Cykelture

Skulle lysten til at parkere bilen og alligevel komme vidt omkring i Nationalpark Skjoldungernes Land opstå, er der gode muligheder for at opleve nationalparken fra cyklen. Det kuperede landskab vil helt sikkert give sved på panden med det byder også på oplevelser og spændende natur. 

Cykelruter

Fjordstierne

Fjordstierne er naturcykelstier langs Roskilde Fjord. Ruterne strækker sig fra Frederikssund til Roskilde(38 km) og fra Roskilde til Holbæk(47 km). Den regionale cykelrute er afmærket med små blå cykelskilte og har rutenummer 40.

Naturcykelstier

Mange af cykelstierne i nationalparken er naturcykelstier. Det vil sige at det ikke er egnet som transportcykelstier men stier til oplevelse og nydelse. Cykelstierne består af naturlige stisystemer af forskellig belægning.

Bidstrupskovene

Bidstrupskovene er beliggende sydvest for Roskilde. Her kan du cykle ad de indlagte cykelruter eller selv skabe din rute gennem skoven.  Skoven måler hele 1076 ha skov og der er derfor rig mulighed for at cykle nogle gode, lange, ture på stierne.

Boserup Skov

Boserup er en 224 ha stor skov, med mange stier hvor man kan cykle. Den regionale cykelrute nummer 88 går blandt andet igennem Boserup Skov.

 

Munkevejen

Munkevejen er en tematiseret cykelrute der kommer forbi historiske steder der vidner om kristendommens udbredelse og dens betydning for kulturarven. Ruten starter i Tyskland ved Glückstadt og slutter i Roskilde ved Roskilde Domkirke. I Danmark er ruten skiltet med rute nr. 88. Cykelruten forløber på et varieret forløb langs eksisterende småveje, stier og rekreative ruter gennem landskabet. Munkevejen er opdelt i etaper på mellem 15 og 35 km hvilket gør det overskueligt at tage en dagstur igennem nationalparken.  

Romantik på cykel

Romantik på cykel er en 10-15 km lang cykelrute for forelskede par i alle aldre. Ruten forløber i Roskilde og omegn. Turen varer 2-3 timer i behageligt tempo. Romantik på cykel byder på en smuk og romantisk naturoplevelse.

Konger og vikinger på cykel

En 30 km lang rute for oplevelseslystne i alle aldre. Ruten starter og slutter i Roskilde Havn. Turen tager 5 timer i behageligt tempo. Turen beskriver blandt andet de historiske spor undervejs fra Roskildes Vikingeskibsmuseum. Følg Fjordstien(40) langs havnen og vandet og et godt stykke ind i skoven. Turen går gennem det maleriske landskab med de mange spor efter vikingerne med en afstikker til Lejre med Lejre Museum, Ledreborg Slot og det spændende sagnlandet Lejre.

Færdsel på cykel

Som cyklist i Danmark må du cykle på veje og stier i skove og på markveje i det åbne land. Vis hensyn. Skove og marker er privatejet og kan være lukket på grund af jagt, drift, træfældning eller andet. Respekter derfor skiltning.